John Ashton 76 yaşında vefat etti

Ünlü oyuncu John Ashton, 76 yaşında vefat etti.

John Ashton’un 76 yaşında vefat ettiği bildirildi.

TMZ’ye göre aktör en çok Eddie Murphy ile birlikte “Beverly Hills Cop” dizisinin ilk iki bölümünde Dedektif Çavuş John Taggart rolüyle tanındı, ancak kanserle mücadelesinin ardından Perşembe günü vefat etti. Bir temsilci Pazar akşamı çıkışa John’un Ft’deki evinde “huzur içinde öldüğünü” söyledi. Oyuncu Springfield, Massachusetts’te doğdu ve liseden ayrıldıktan sonra 1973 korku filmi “The Psychopath”da Çavuş Matthews olarak ilk filmini yapmadan önce Güney Kaliforniya Üniversitesi Tiyatro Okulu’na gitti. Bunu, 1984’te arkadaş polis serisine imza rolünü eklemeden önce 1980’lerin başında ‘Honky Tonk Freeway’ ve ‘The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension’daki rollerle takip etti.

1987’deki devam filminin ardından, “Midnight Run”da Robert De Niro ile birlikte rol aldı ve ardından Fransız komedisi “I Want to Go Home”da Amerikalı bir yönetmen olarak rol aldı. Son yıllarda, 2007’nin “Gone Baby Gone”inde rol aldı ve bu yılın başlarında “Beverly Hills Cop: Axel F”de Taggart rolüne geri dönmeden önce 2016 gerilim filmi “Uncle John”un başrolünü üstlendi. Ölüm sırasında, yaklaşan “Hot Bath an” a Stiff Drink 2’deki çalışmalarını tamamlamıştı ve “Hot Bath, Stiff Drink, an” a Close Shave” post prodüksiyona girmişti. Hollywood yıldızı, 50 yıllık kariyeri boyunca televizyonda birkaç kez göründü, özellikle “Hardball” ve Dallas’da düzenli rollerde rol aldı ve “I Know My First Name Is Steven” adlı biyografi filminde gerçek hayattaki bir adam kaçırma kurbanının babasını oynadı. Televizyondaki son görünümlerinden bazıları 2009’da “Law Order: Special Victims Unit” ve üç yıl sonra “The Finder”daydı.

Hollywood’dan uzakta olan John, 1968’de Victoria Marie Runn ile evlendi, ancak iki yıl sonra boşandılar ve daha sonra 1976’dan 2001’e kadar Bridget Baker-Ashton ile evlendi ve her evliliğinden bir çocuk doğurdu.

Close Bitnami banner
Bitnami