Barbara Leigh-Hunt vefat etti!

Ünlü oyuncu Barbara Leigh-Hunt, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Barbara Leigh-Hunt 88 yaşında vefat etti.

Oyuncu, daha çok Alfred Hitchcock’un destansı filmi ‘Frenzy’de Brenda’yı ve BBC’nin ‘Gurur ve Önyargı’da Lady Catherine de Bourgh’u oynamasıyla daha geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınıyor, ancak bu ayın başlarında Warwickshire’daki evinde vefat etti. Ailesi tarafından Cuma günü yayınlanan bir cenaze ihbarında şöyle yazıyordu:

“16 Eylül’de 88 yaşında, evinde huzur içinde vefat etti. Rahmetli Richard Pasco’nun çok sevilen karısı. Cenaze töreni St. John’s Church, Aston Cantlow 18 Ekim Cuma günü öğlen 12’de ve ardından özel bir taahhüt. Çiçek yok lütfen. İstenirse Kraliyet Tiyatro Fonu ve Denville Hall arasında bölünecek bağışlar Kilise’de bırakılabilir.”

Oyuncu, antrenmanlarına Bristol Old Vic, Royal Shakespeare Company ve Royal National Theatre’daki sezonlarla başladı ve daha sonra Laurence Olivier’in karşısındaki mini dizi ‘Wagner’de yer almadan önce 1972’de ‘Henry VIII and His Six Wives’ ve ertesi yıl ‘Beques to the Nation’da Catherine Parr’da rol aldı. Barbara, ekran çalışmasından uzakta hem Broadway’de hem de West End’de birçok sahne prodüksiyonunda yer aldı ve 1993’te klasik oyun “An Inspector Calls”ın Ulusal Tiyatro prodüksiyonundaki rolüyle Olivier Ödülü kazandı. Oyuncu, kariyerini 1990’ların sonunda ve 2000’lerin başında sona erdirdi, Jamie Bell ve Julie Walters’ın karşısında “Billy Elliott” gibi küçük rollerde yer aldı ve ayrıca Lee Evans ile birlikte 2001 komedisi “The Martins”de rol aldı. Ekrandaki son görünüşü, Reese Witherspoon’un karşısındaki tarihi drama “Vanity Fair”de Lady Bareacres’i oynadığı 2004’teydi.

Close Bitnami banner
Bitnami